Onze Doe-het-zelf Fietsroutes

Doe-het-zelf fietsroutes

Stap op de fiets en ontdek de Fietsstad en de regio. Check voor je op stap gaat ook nog even de praktische informatie.

Ga naar ‘praktische informatie’

Nieuw Oost route

Ontdek het fietsen op de nieuwe eilanden van IJburg. Fiets tussen, over en onder grote infrastructuur aan de rand van de stad. En ervaar het vernieuwende Amsterdam Zuidoost op de fiets.

Zuid route

Fiets door de zuidelijke woonwijken, zakencentrum Zuidas en langs vliegveld Schiphol. Via ontvlochten routes, langs een urbane snelweg en als kers op de taart over het mooiste fietspad van de wereld.

Of pak je fiets en beleef kunst en cultuur in Amsterdam!

Public Art Amsterdam, een samenwerkingsverband van twaalf Amsterdamse kunstinstellingen, heeft verschillende kunstroutes beschikbaar gesteld inclusief informatie en podcasts met afleveringen per kunstlocatie. Pak je fiets, neem je telefoon en oortjes mee (voor het luisteren van de podcast op iedere locatie, natuurlijk niet tijdens het fietsen!) en geniet van de inspirerende verhalen op de verschillende kunstlocaties op de route. De routes en alle andere informatie vind je hier.

 

Zelf je weg vinden

Amsterdam en de regio zitten vol met interessante fietslocaties. In de online kaart op onze inspiratie pagina kun je op zoek naar locaties van jouw belangstelling. Je kunt selecteren naar thema en gebied.

Papieren kaart

Wie echt overzicht wil neemt het best een papieren kaart. Voor Amsterdam en de regio bestaan kaarten speciaal voor fietsers. Daarop staan aanbevolen fietsroutes, fietsknooppunten, fietsenstallingen, fietsverhuur, pontverbindingen, OV-fiets en openbaar vervoer.

De kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandels in Amsterdam en online bij de uitgever.

Fietsrouteplanner en veerponten

Met de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond kun je fietsroutes met tal van voorkeuren plannen. Amsterdam en omgeving kent veel pontverbindingen. Veerponten.nl geeft en overzicht van de de vaartijden.