Wie zijn wij?

Netwerk

Fietsplatform Amsterdam Bike City is het netwerk waarin we fietskennis delen en versterken. Hieronder vind je opties om lid te worden van onze community.

Amsterdam Bike City Nieuwsbrief

Eens in de twee maanden brengen wij onze nieuwsbrief uit. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en evenementen in de Fietsstad en regio!

Amsterdam Bike City LinkedIn

Samen bouwen we aan onze Amsterdam Bike City community. Volg ons op LinkedIn en praat mee in onze Amsterdam Bike City community!

Contact

Vragen, ideeën, vind je op onze website niet wat je zoekt? Neem dan contact op via bikecity@amsterdam.nl.

TEAM.png Een deel van het Amsterdam Bike City team en waar je ons wel eens tegen kan komen!

Wie zijn onze partners?

Onze partners waarmee we samenwerken

Logo gemeente Amsterdam kleur
Logo Vervoerregio Amsterdam kleur
Logo Fietsersbond Amsterdam kleur
RHDHV_primary_colour_logo_png_transparent_background.png
velomondiallogo.png
decisio-without-payoff-white.svg
dezwijger.png
logodce-842a801f.png
UCI_Transp.png

Fietsplatform Amsterdam Bike City maken we onder andere samen met onze partners.

Hieronder vind je meer informatie over onze partners.

Gemeente Amsterdam

Fietsen is gezond, draagt bij aan schonere lucht en aan een leefbaar en bereikbaar Amsterdam. Van alle vervoermiddelen groeit het gebruik van de fiets het meest. Om de fietsstad te blijven die Amsterdam al jaren is, investeert de gemeente Amsterdam in nieuwe fietsverbindingen, oplossingen om fietsen te parkeren en innovatie.

Vervoerregio Amsterdam

De Vervoerregio Amsterdam leidt de mobiliteitsop­gave in de drukste regio van ons land. Samen met onze vijftien gemeenten zorgen we ervoor dat mensen comfortabel, snel en duurzaam kunnen reizen, op welke manier dan ook. Hiermee dragen we bij aan een bereikbare en vitale regio die volop in beweging is.

Naast onze rol als opdrachtgever van het openbaar vervoer in de regio, investeren we ook in maatregelen om het fietsgebruik te stimuleren. Zo werken we aan een netwerk van hoogwaardige, snelle fietsroutes. Om de sterke combinatie van fiets en openbaar vervoer te stimuleren, spelen we daarnaast een actieve rol bij de aanleg van fietsparkeervoorzieningen bij stations. Want nu al komt bijna de helft van alle treinreizigers met de fiets naar het station.

Fietsersbond Amsterdam

Fietsersbond Amsterdam zet zich sinds 1975 in voor veilig en prettig fietsen. Voor een stad waar fietsers hun vrijheid vinden.

Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is al 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Met onze expertise, partnerships en innovaties dragen we bij aan een betere samenleving en maken we de levens van grote groepen mensen wereldwijd gemakkelijker, gezonder en veiliger. Ook vanuit ons Expertteam Fietsmobiliteit dragen wij hier aan bij.

Ovale Tafel Mobiliteit

Regelmatig wordt de gemeente Amsterdam gevraagd om te participeren in (internationale) onderzoeksprojecten en netwerken over mobiliteit. In het Ovale Tafel overleg met de Amsterdamse kennisinstellingen (AMS, HvA, VU, UvA en CWI), de Vervoerregio Amsterdam en de Chief Technology Officer worden lopende onderzoeksprojecten en nieuwe mogelijkheden afgestemd.

Vélo Mondial

Velo Mondial wordt geleid door Pascal van den Noort, een conceptueel denker, bekwame moderator, mobiliteitsexpert en je beste optie om te leren over ‘Amsterdam en fietsen’.

Decisio

Decisio is een economisch onderzoeksbureau gespecialiseerd in (ruimtelijk) economische vraagstukken. Ons bureau is actief op de terreinen mobiliteit en infrastructuur, duurzame energie en water, regionale en stedelijke economie, marktwerking en effectieve overheid.

Pakhuis De Zwijger

In 2006 opende het voormalige vriespakhuis aan de Piet Heinkade zijn deuren als Pakhuis de Zwijger, platform voor creatie en innovatie, en startte de programmering over de stad, ons land en de wereld van de toekomst. Ondertussen zijn wij in 15 jaar uitgegroeid tot een uniek regionaal, nationaal en mondiaal podium, met de focus op het samenbrengen van mensen die hun bijdrage (willen) leveren aan de ontwikkeling van een meer duurzame, eerlijke en toekomstbestendige samenleving.

Dutch Cycling Embassy

The Dutch Cycling Embassy is a vast network of public and private organisations from the Netherlands who wish to share their expertise on building what supports the Dutch cycling culture to those interested.

Urban Cycling Institute

Bringing cycling knowledge from science to practice and back.

Op zoek naar het fietsnetwerk van Amsterdam? Bekijk de kaart hieronder!

Naast het Amsterdam Bike City netwerk hebben we ook een overzicht van het fietsnetwerk van Amsterdam.

Liever in- en uitzoomen op de kaart? Bekijk hier de interactieve kaart!

Plusnetten en hoofdnetten Fiets-Amsterdam.png Plusnetten en hoofdnetten Fiets. Bron: Gemeente Amsterdam
Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.