Verbetering van drukke Nieuwmarkt fietsroute

De Nieuwmarkt fietsroute is een van de drukste fietsroutes door de oostkant van de binnenstad. Omdat we in de toekomst nog meer fietsers verwachten, verbeteren we deze fietsroute. Het projectteam heeft eerst de huidige knelpunten in kaart gebracht aan de hand van suggesties van bewoners en gebruikers. Lees hieronder wat hiermee wordt gedaan.

De Nieuwmarkt fietsroute loopt vanaf Mr. Visserplein, via Jodenbreestraat, Sint Antoniesbreestraat, Nieuwmarkt, Geldersekade, Prins Hendrikkade en verder via Oostertoegang naar het IJ en de veerboten naar Amsterdam Noord. We verwachten meer gebruikers op de Nieuwmarktroute omdat met de uitbreidingen in Amsterdam Noord meer fietsers het IJ zullen oversteken. De steiger van het IJplein-veer wordt verplaatst zodat de pont een directe aansluiting op de Nieuwmarkt fietsroute krijgt.

jodenbreerstraat blurred.jpg Jodenbreestraat. Foto: gemeente Amsterdam

Veiliger en beter

We willen de veiligheid verbeteren en fietsers en voetgangers meer ruimte bieden. Hiervoor worden kleine aanpassingen gedaan, zoals het aanpassen van parkeerplaatsen, maar het kan ook nodig zijn om grote aanpassingen te doen. Deze grote aanpassingen omvatten het herinrichten van een weggedeelte, het verbreden van een fietspad of het aanpassen van de doorstroming.

Het projectteam signaleert eerst de knelpunten. Deze worden in kaart gebracht dankzij input van bewoners, ondernemers en gebruikers (inclusief fietsers) van de route. Met de input werken we nu aan een herinrichting voor sommige delen van de Nieuwmarktroute. Wordt vervolgd!

Locatie

Nieuwmarkt Amsterdam

Laatste projecten

Wat gebeurt er op dit moment?

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.