Pont Zeeburgereiland gaat zeven jaar varen

Fietsers vinden de komst van een pont van Zeeburgereiland naar Oostelijk Havengebied een goed idee. Als fietser ben je dan namelijk sneller in het centrum. Nu moeten fietsers namelijk over de Amsterdamsebrug fietsen: omhoog en omlaag. Een directe pontverbinding maakt het voor fietsers makkelijker.

Rond september/oktober 2022 zal de pont gaan varen. Volgens projectleider Titus Reijntjes van de Vervoerregio Amsterdam is het voor de mensen die op Zeeburgereiland wonen, werken en naar school gaan goed dat de pont er komt. Ook het achterliggende IJburg profiteert daarvan mee. Net als mensen uit het centrum en het Oostelijk Havengebied. Die moeten nu nog iedere keer diep Oost in om bij het Flevoparkbad de Amsterdamsebrug te nemen. Vooral voor de ongetrainde fietser is dat nog wel eens een opgave, omdat je moet stijgen en dalen. Zeker met tegenwind is dat niet altijd makkelijk. Straks hebben deze fietsers een pont die hen vanuit het Oostelijk havengebied rechtstreeks naar het Zeeburgereiland brengt. Van daaruit fiets je snel door naar IJburg.

Lees hier meer over wat mensen uit de buurt van de komst van de pont vinden, en over het proces tot de keuze van de pont als tijdelijke maatregel. En vind hier meer informatie over de planning en uitvoering.

Traject pont Zeeburgereiland Toekomstig traject pont Zeeburgereiland. Foto: Vervoerregio Amsterdam

Locatie

Pont Zeeburgereiland Amsterdam

Laatste projecten

Wat gebeurt er op dit moment?

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.