Foto: Ton Lentz

Nieuwe fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug is deels uithijsbaar

Fietsers en voetgangers kunnen sinds begin januari gebruik maken van de nieuwe fietsonderdoorgang onder de Aalsmeerderbrug, op de grens van de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer.

Fietsers hoeven nu dus niet meer de drukke kruising Kruisweg - Aalsmeerderdijk over te steken. Het ontwerp van de brug is bijzonder: het is zo gemaakt dat een deel van het fietspad er tijdelijk uitgehesen kan worden. Zo kunnen grote schepen in en uit de nabij gelegen scheepswerf varen. Bovendien ligt een deel van de brug op nagenoeg op hetzelfde niveau als de waterlijn, dus fietsers hebben een mooi uitzicht op het water: niet van bovenaf maar op ooghoogte. Op de website van de vervoerregio Amsterdam lees je hoe de onderdoorgang is aangelegd en hoe het werkt!

fietsonderdoorgang-aalsmeerderbrug-img1254.jpg Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug. Foto: Vervoerregio Amsterdam

Onze vragen

Heeft jouw stad innovatieve fietsverbindingen? Hoe gaat jouw stad om met dit soort infrastructurele uitdagingen? Deel het hieronder!

Locatie

Aalsmeerderbrug Aalsmeer

Meer projecten

Gerelateerd aan de rijdende fiets

Laatste projecten

Wat gebeurt er op dit moment?

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.