Fietsroute van Dam tot Dam

Amsterdam en Zaandam groeien de komende decennia aan elkaar. Met in Amsterdam de nieuwe wijk Haven-Stad en in Zaandam de Transformatie Achtersluispolder. En daar horen natuurlijk ook fietsroutes bij. De mooie Noorder IJ-plas, het groene hart tussen de nieuwbouw plannen, is de ideale plek voor fietsroutes.

Noordelijk langs de plas is een aantal jaar geleden een snelfietsroute gerealiseerd. Nu zijn er plannen voor een zuidelijke, meer recreatieve, route langs de plas en het Noordzeekanaal. Met een nieuwe brug over zijkanaal H naar de Achtersluispolder.

Meer lezen?

Lees hier over het proces en de vele partijen die erbij betrokken zijn. Wanneer de route klaar is, is nog niet bekend. Avontuurlijke fietsers kunnen nu al de paden rond de Noorder IJ-plas verkennen.

Fietsroute van Dam tot Dam.PNG Foto: Vervoerregio Amsterdam

Laatste projecten

Wat gebeurt er op dit moment?

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.