Ferdinand Bolstraat stap voor stap veiliger en beter

De Ferdinand Bolstraat verbindt de zuidelijke wijken met het stadscentrum. De straat heeft veel functies, maar hij is maar 22 meter breed. Na acties van bewoners en Fietsersbond voor meer veiligheid, werd de straat in de jaren tachtig aan de noordkant afgesloten voor auto's. Maar veiligheid en ruimtegebrek bleven een probleem. Lees hier hoe de werkzaamheden voor een nieuwe metrolijn een kans waren om autoverkeer verder te verminderen, en daarmee de veiligheid en de leefbaarheid te verbeteren.

Protest voor meer veiligheid

In de jaren '70 leidden burgerprotesten voor meer veiligheid tot een knip voor het autoverkeer aan de noordkant van de Ferdinand Bolstraat.

Ferdinand Bolstraat 1974 Nationaal Archief h04_h4.jpg Demonstranten blokkeren Ferdinand Bolstraat met autowrakken, 1974. Foto: Nationaal Archief

De afsluiting voor auto's hielp het doorgaand verkeer terug te dringen, maar verderop in de Ferdinand Bolstraat namen auto's nog steeds veel ruimte in. De straat bleef onveilig en onaangenaam voor fietsers en voetgangers.

Ferdinand Bolstraat 1982 010122031220.jpg Ferdinand Bolstraat met veel ruimte ingenomen door auto's, 1982. Foto: Stadsarchief Amsterdam

Aanleg Noord/Zuidlijn

Rond 2006 werd de Ferdinand Bolstraat voor auto’s afgesloten vanwege de bouw van station de Pijp van de nieuwe metrolijn Noord/Zuidlijn. Omdat de straat zo smal is, werden de twee metrobuizen hier boven elkaar gebouwd, op 16 en 26 meter diepte.

Toen in 2016 de bouw van het metrostation was afgerond, besloot de gemeenteraad het autoverkeer niet terug te laten komen in dit deel van de Ferdinand Bolstraat. Dit was geen al te moeilijke beslissing omdat auto's al tien jaar lang de straat niet konden gebruiken. Sinds de straat autovrij is gemaakt is er eindelijk ruimte en leefbaarheid voor fietsers en voetgangers. Alleen autoverkeer met een vergunning, zoals leveranciers, mag de straat nog gebruiken.

Ferdinand Bolstraat 2015 ca richting_picoplein van gemeente website.jpg Animatie van de indeling van de Ferdinand Bolstraat die in 2016 is gebouwd. Foto: Gemeente Amsterdam

Bij de ingangen van het metrostation zijn fietsenstallingen aangelegd. In totaal zijn er 1.000 fietsplaatsen beschikbaar voor zowel metropassagiers als bezoekers van het gebied.

Geleerde lessen

Langdurige wegwerkzaamheden kunnen een kans voor verbetering zijn. Zoals het weghalen, of beter niet terugbrengen, van ruimte voor autoverkeer.

Onze vragen

Kent u plaatsen die na langdurige wegwerkzaamheden zijn veranderd in autoluwe straten? Kan dit een kans zijn om fietsen en wandelen te verbeteren? Deel uw voorbeelden en gedachten via Disqus hieronder!

Locatie

Ferdinand Bolstraat Amsterdam
Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.