De intieme interactie van fiets en hoogwaardig openbaar vervoer

De Vervoerregio Amsterdam werkt al zo'n 15 jaar aan verbeteringen van de ketenmobiliteit van fiets en hoogwaardig openbaar vervoer. De lessen die zijn getrokken uit deze succesvolle ketenmobiliteitscombinatie zijn gebundeld in een bijdrage aan het mobiliteitsplanningscongres 2017 (CVS). Hieronder zoomen we in op de uitdagingen die we daarbij zijn tegengekomen en vindt u de link naar de bijdrage aan het congres.

Het succes van het combineren van fietsinfrastructuur met hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) is overweldigend. Het bereik (actieradius) van hoogwaardig openbaar vervoer samen met de finesse en flexibiliteit van fietsen blijkt succesvol en een verstandige investering. Maar krijgen meer reizigers in onze regio ook betere en meer vervoersoplossingen met deze investeringen? En hoe werkt dat precies? In een tijd van krimpende budgetten is dit precies wat we willen weten.

In deze bijdrage aan het CVS congres gaan we dieper in op de inzichten die we opdeden over fietsersvoorzieningen bij ov-haltes. De benodigde aantallen en kwaliteit, het type locaties en nog veel meer. De bijdrage beschrijft ook de rol als opdrachtgever en geeft een voorproefje van nieuwe uitdagingen. Zoals onderzoeken we of we fietsparkeergelegenheid bij grote OV-haltes beter kunnen benutten door 'voor- en natransport met de fiets' op een slimme manier te combineren.

Onze vragen

Wat vind jij van de combinatie van fiets met (Hoogwaardig) Openbaar Vervoer? Hoe kan deze combinatie onze steden verbeteren? Deel je gedachten, ideeën en voorbeelden via Disqus hieronder!

Locatie

Amsterdam Regio Amsterdam

Interessante documenten over dit project

CVS voorkant.png
Mrt 05, 2021

CVS 2017 bijdrage.pdf

pdf

Laatste projecten

Wat gebeurt er op dit moment?

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.