Fiets-historie

Fiets-historie

Vanaf zijn ontstaan in de 19e eeuw is de fiets populair in Nederland en de regio Amsterdam. Het Amsterdams Uitbreidings Plan van 1935 ontwerpt de stad op de maat van de fiets. Met nieuwbouwwijken niet verder dan 30 minuten per fiets. Maar rond 1960 raakt de fiets ernstig in de knel door de groei van het autoverkeer. Dankzij een unieke combinatie van activisme en gemeentelijk beleid kan de fiets vanaf de jaren ‘70 een indrukwekkende comeback maken. Dankzij de fiets is de stad weer veilig, bereikbaar en leefbaar geworden.

Op deze pagina vind je onze ervaring met de historie van het fietsbeleid. Verhalen over hoe Amsterdam weer fietsstad werd en hoe de straten, de stad en de regio veranderd zijn. We horen graag wat jouw ervaringen zijn. Deel ze met onze community!

Meest recente projecten

Waar we aan gewerkt hebben

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.