Velo City 2023: Leipzig

Welkom bij Velo-city 2023 in Leipzig: de kosmopolitische, bruisende en inspirerende stad in het hart van Duitsland

Velo-city, de wereldtop voor fietsen, is waar juristen, besluitvormers, beleidsmakers, onderzoekers en marktleiders elkaar ontmoeten om de toekomst van fietsen vorm te geven. Als het jaarlijkse toonaangevende evenement van de Europese Fietsersfederatie speelt Velo-city een waardevolle rol in het promoten van fietsen als een duurzaam en gezond vervoermiddel voor iedereen. Als geen ander evenement biedt deze conferentie een platform voor kennisuitwisseling en beleidsoverdracht. Bovendien toont de conferentie de nieuwste innovaties voor een betere fietservaring in steden en daarbuiten!

Het platform richt zich op het groeiende aantal van meer dan 1400 Velo-burgers uit meer dan 60 landen die betrokken zijn bij het beleid, de promotie en het aanbieden van fietsen, actieve mobiliteit en duurzame stedelijke ontwikkeling.

Van 9-12 mei leiden wij deze transitie (#LeadingTheTransition) in Leipzig.

Ga met ons mee voor een onvergetelijke conferentie-ervaring. Gemeente Amsterdam is vertegenwoordigd op Velo City en laat verschillende sprekers vertellen over Amsterdam en over het Fietsinnovatielab:

  • Voorrang geven aan de fiets

Vrijdag 12 mei om 09.00 uur

De fiets is een belangrijk vervoermiddel in de stedelijke mobiliteit. Fietsen is een comfortabele, milieuvriendelijke en vooral snelle en flexibele manier om je in de stad te verplaatsen. In Amsterdam is fietsen razend populair en wordt er veel gebruik van gemaakt. Efficiënt fietsen vraagt ​​om veilige fietsvriendelijke infrastructuur. Naast het creëren van meer ruimte voor de fiets is snel oversteken bij een stoplichtkruising belangrijk. Verkeersontwerper Maarten Nelissen van gemeente Amsterdam zal meer vertellen over kruispunten en het afstellen van verkeerslichten om de wachttijden voor fietsers korter te maken.

  • Beter samen: het inzetten van participatie
    Vrijdag 12 mei om 09.00 uur

Hoe kunnen politieke leiders en organisaties die pleiten voor stedelijke mobiliteitstransformaties ervoor zorgen dat de stemmen van lokale gemeenschappen worden gehoord? Binnen dit thema gaat Pepijn Verpaalen, Manager Het Nieuwe Fietsen van de gemeente Amsterdam, vertellen over het Innovatielab van Amsterdam Bike City. Welke onderwerpen zijn hiervoor geschikt, de winnende inzending van 2022 (30-20-10) en over het lab van dit jaar met het thema sociale veiligheid.

Op deze pagina vindt u het programma en alle belangrijke informatie over het congres 2023 in Leipzig.

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.