Iris on Unsplash
07
Apr

Lancering Amsterdam Bike City

We gaan live!

Op 7 april aanstaande bent u van harte welkom bij de online lancering van het nieuwe Amsterdam Bike City (ABC). We organiseren deze lancering samen met Pakhuis de Zwijger met de special: Fietsen in de stad in de serie Ruimte! Ruimte! Ruimte!

Wie zijn wij?

ABC is hét nieuwe netwerk en kennis- en innovatieplatform voor de fiets. Op het platform delen de regio en de stad regelmatig nieuwe kennis en expertise. Daarnaast is het platform ook interactief; er is plek voor vragen, discussies en dilemma’s.

ABC richt zich op (inter)nationale fietsprofessionals, geïnteresseerden en mensen die hun eigen stad fietsvriendelijker willen maken. Zo bouwen we aan een netwerk. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Interactieve website
  • Openbare kennisbijeenkomsten
  • Fietsinnovatielab
  • Internationale delegaties ontvangen

Invulling van de avond zelf

Op 7 april zitten we in Pakhuis de Zwijger aan tafel met Egbert de Vries (voorzitter Vervoerregio Amsterdam en wethouder Gemeente Amsterdam), Esther van Garderen (directeur Fietsersbond), Lucas Harms (Dutch Cycling Embassy) en Maud de Vries (BYCS). We vertellen u alles over de vier onderdelen van ABC.

Zo biedt het Fietsinnovatielab bestaande innovaties een podium en daagt het anderen uit om eigen innovaties te ontwikkelen. Een ander belangrijk onderdeel van ABC is het ontvangen van delegaties. Vanwege corona kan dat nu helaas niet. Maar dankzij de speciaal ontwikkelde Do it Yourself Tours kan iedereen Amsterdam Bike City ontdekken. Zelfstandig op de fiets óf in een corona-proof groepje.

Naast een aantal interessante gasten aan tafel, komen er enkele sprekers in korte filmpjes aan het woord en gaan we ook graag met u het gesprek aan.

Woensdag 7 april om 20:30 uur is het zo ver! Ben jij er ook virtueel bij? Hier vind je het complete overzicht van het evenement, de mogelijkheid om je aan te melden én kan je het evenement op 7 april volgen!

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.