Brainstorm 30-20-10 (besloten bijeenkomst)

Gevraagd: input voor de discussie

De openbare ruimte veranderen naar een inrichting naar snelheid 30-20-10 vraagt wel om een goede analyse van mogelijke problemen en kansen. De eerste stap is dan ook een brainstormsessie op 5 juli, waarbij de winnaar, de gemeente en de vervoerregio verschillende vraagstukken bespreken.

Het idee 30-20-10 wordt tijdens de brainstorm van alle kanten bekeken:

  • Wat betekent deze verandering bijvoorbeeld juridisch?
  • Kunnen we snelle fietsers naar een andere rijbaan verplichten?
  • Is het implementeren van het idee 30-20-10 ruimtelijk mogelijk of krijgen we dan problemen met parkeervakken en groenstroken?
  • Hoe gaan weggebruikers zich gedragen?
  • Worden joggers gewaardeerd op het 20 km/u-pad?
  • En wat is er bijvoorbeeld nodig om de snelheid te handhaven; hoe zorgen we dat de snelheid op het 10 km/u-pad niet wordt overschreden?

En natuurlijk speelt ook de vraag hoe wij een pilot in kunnen voeren en op welke locatie dit mogelijk is. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld de bewoners van een straat of wijk en andere stakeholders mee te nemen in het proces. Deze brainstorm is de eerste sessie waarna weer vervolgstappen genomen zullen worden. Suggesties of voorbeelden kunnen via de Disqus hieronder doorgegeven worden.

Meer projecten

Gerelateerd aan discussies

Laatste projecten

Wat gebeurt er op dit moment?

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.