Op avontuur in de meivakantie met de kinderroutes

Op avontuur in de meivakantie met de kinderroutes

Het is meivakantie! Wil je samen met kinderen een leuke leerzame activiteit doen? In Nieuw-West en Zuidoost is een kinderroute uitgezet voor de meivakantie. Er is een fiets- en een wandelroute. Tijdens het fietsen of wandelen krijgen de kinderen opdrachten en vragen. Bijvoorbeeld het beantwoorden van een vraag over de buurt of een opdracht uitvoeren in een speeltuin, daarmee verdienen ze letters en cijfers om aan het einde van de route een code te kunnen kraken. De kinderen leren tijdens deze activiteiten van alles over hun buurt, over kunst, samen iets ondernemen en over de natuur. De routes zijn ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar.

Hoe werkt het?

Hierboven staan de routekaarten afgebeeld. Voor de fietsroute volg je de groene lijn en voor de wandelroute volg je de oranje lijn. Onderweg kom je het HiBike logo tegen dat met graffiti is aangebracht op het wegdek/pad, zodat je geen belangrijke afslagen mist. De start van de wandel- en fietsroute in Nieuw-West is bij basisschool ’t Koggenschip en in Zuidoost bij basisschool de Blauwe Lijn, maar je kunt ook op een andere punt beginnen; je volgt de route dan vanaf dat punt.

Wat heb je nodig?

1) De routekaart voor de kinderen: met daarop de route, de opdrachten en vragen voor ieder stoppunt.

2) De instructies voor de begeleider: met daarin de routekaart, de routebeschrijving en de antwoorden op de vragen.

3) Een pen of potlood, een versnapering en een flesje water of limonade voor onderweg.

Waar vind je de boekjes?

De routekaarten en de begeleidersinstructies kun je van deze pagina (zie rechtsboven) downloaden en printen op A4 papier.

Onderdeel van de HiBike Game

De kinderroute ligt er tijdelijk en maakt deel uit van het HiBike project. Basisscholen ’t Koggenschip en de Blauwe Lijn doen mee aan dit project. De HiBike-game duurt 6 weken en stimuleert kinderen om vaker de fiets te pakken of te lopen. Niet alleen naar school, maar ook in hun vrije tijd. Het spel is ontwikkeld voor kinderen uit de groepen 5, 6 en 7. HiBike vergroot de fietsvaardigheid en de kennis over verkeersregels. Kinderen voelen en bewegen zich daardoor veiliger in het verkeer. HiBike is onderdeel van verschillende fietsstimuleringsprojecten van de gemeente Amsterdam met als doel fietsen aan te moedigen in de stadsdelen Nieuw-West, Noord en Zuidoost. In deze stadsdelen wordt minder gefietst dan in de andere stadsdelen. Lees hier meer over in ons artikel over HiBike.

Veel fiets- en of wandelplezier deze meivakantie!

Routekaart HiBike NieuwWest lowres voor online.jpg Kinderroutes in Nieuw-West

De routekaarten en begeleidersinstructie voor in Nieuw-West:

Ga je fietsen?

- Download en print de routekaart met de fietsroute voor de kinderen

- Download de begeleidersinstructie voor de fietsroute.

Ga je wandelen?

- Download de routekaart met de wandelroute voor de kinderen.

- Download de begeleidersinstructie voor de wandelroute.

Routekaart HiBke_Zuidoost-low res voor online.jpg Kinderroutes in Zuidoost

De routekaarten en begeleidersinstructie voor in Zuidoost:

Ga je fietsen?

- Download en print de routekaart met de fietsroute voor de kinderen

- Download de begeleidersinstructie voor de fietsroute.

Ga je wandelen?

- Download de routekaart met de wandelroute voor de kinderen.

- Download de begeleidersinstructie voor de wandelroute.

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.