Fietslessen voor nieuwe kinderen in Amsterdam

Fietslessen voor nieuwe kinderen in Amsterdam

Amsterdam is dit jaar gestart met de proef ‘Het Nieuwe Stalen Ros’ op twee scholen. In deze proef krijgen kinderen die nieuw zijn in Nederland en Amsterdam en die nog niet zo goed Nederlands spreken fietslessen.

Met de fietslessen, gegeven door Rita Gemerts van Ray-action, wil de gemeente deze kinderen kennis laten maken met de fietscultuur en ze stimuleren om te gaan fietsen. De kinderen krijgen theorieles en oefenen op het schoolplein met fietsen en de regels. Als zij voldoende fietsvaardig zijn, kunnen ze een opgeknapte fiets aanvragen via een scholierenvergoeding bij Vluchtelingenwerk. Na de proef kijkt de gemeente of de kinderen blijven fietsen.

De eerste lessen uit deze proef zijn gegeven op middelbare school Denise in Nieuw-West. De leerlingen waren enthousiast en vonden de fietslessen leuk en leerzaam. De fietslessen op basisschool Bijlmerhorst in Zuidoost zijn eind mei gestart.

Fietsproeven
Uit onderzoek blijkt dat jonge Amsterdammers soms niet bekend zijn met fietsen, zowel in gebruik als bezit. De gemeente start met verschillende proeven om fietsen te stimuleren onder jongeren in Nieuw-West, Zuidoost en Noord.

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.