Fietsinnovatielab: Tim Coronel

‘Fietsen geeft mij een fijn en vrij gevoel’

Het Fietsinnovatielab vraagt ideeën om fietsveiligheid op fietspaden te verbeteren. Een vijfkoppige jury beoordeelt de inzendingen. Wat is hun rol in het stimuleren van fietsgebruik, en waar gaan zij op letten als zij de ideeën beoordelen? Tim Coronel, professioneel autocoureur en verkeersveiligheidsambassadeur, vertelt.

Het wordt steeds drukker op onze fietspaden. Een mooie ontwikkeling, maar hoe zorg je dat het allemaal veilig blijft? Wie een idee heeft om de fietsveiligheid te verbeteren bij verschillende snelheden op het fietspad kan dat tot en met 24 februari delen met het Fietsinnovatielab. En kans maken op een prijs van 2.000 euro, en een budget van maximaal 45.000 euro om het winnende idee uit te bouwen.

Tim Coronel

Autocoureur en bekende tv-persoonlijkheid Tim Coronel is niet de eerste persoon die je zou verwachten in een jury die fietsinnovaties beoordeelt. Maar hij doet wel meer naast zelf racen in bijvoorbeeld de Dakar-rally (waar hij onlangs helaas voortijdig moest stoppen vanwege een blessure). Zo exploiteert hij met zijn broers een kartbaan in Huizen, en is hij verkeersveiligheidsambassadeur. Vanuit die rol, en met de frisse blik van iemand buiten de fietswereld, versterkt hij de jury.

Wat is jouw professionele betrokkenheid bij de fiets?

Fietsen geeft mij een fijn en vrij gevoel. Ik doe elk jaar mee met Mistery Mountain. Dat is een fietstour met als doel geld in te zamelen voor een gekozen goed doel. Echt heel leuk om aan mee te doen!

E-bike: zegen of vloek, of een beetje van allebei?

Wat mij betreft is de e-bike een zegen. Het maakt fietsen toegankelijk voor een groter publiek. Dat is altijd winst: hoe meer mensen op de fiets stappen hoe beter.

Fietsinnovatielab_Tim Coronel.png Tim Coronel.

Op wat voor fiets rijd jij, en hoeveel kilometer staat er na een jaar op de teller?

Ik stap minimaal één keer per week op de mountainbike. Ik heb geen idee hoeveel kilometer dat is.

Hoe ziet het fietslandschap er over tien jaar uit in Amsterdam en Nederland? En wereldwijd?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik denk dat er wereldwijd steeds meer gefietst gaat worden.

Waar ga jij specifiek op letten bij het beoordelen van de inzendingen?

Ik ga letten op sportiviteit: gaat deze innovatie ervoor zorgen dat ook sportfietsers erop vooruit gaan? En zorgt de innovatie ervoor dat meer mensen gemotiveerd worden om te fietsen?

Amsterdam

Klaar om Amsterdam te bezoeken? De stad van het delen van fietskennis, inzicht en ervaring!

Bezoek ons

Door deze website te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van anonieme cookies die worden gebruikt voor het functioneren van deze website. Er worden geen privégegevens opgeslagen, enkel bij het aanmelden voor een van onze diensten. Meer over onze privacy en cookie verklaring.